Najlepši citati i odlomci

...Vera tvoja spasla te je...

« Najčitaniji citati | Main | Konfučije »

Besede oca Tadeja
2010/06/25,10:47

 Kakvim se mislima bavimo - takav nam je život. Ako su nam misli mirne i tihe - eto nam mir. Ako su nam misli negativne - eto nam nemir. Mi tražimo pomoć od roditelja i kad ih zamolimo, oni raskrvare svoje roditeljsko srce i čine nam po volji ono što je dobro. 

Mir i radost svima od Gospoda, jer su mir i radost najvažnija bogatstva ovog i onog sveta. Za tim svi mi čeznemo. Možemo imati na kugli zemaljskoj što god poželimo, a da nemamo mir i radost. A mir dolazi od Izvora Mira, od Gospoda. Kada se Gospod obratio svojim učenicima, kada su oni zatvorili vrata zbog straha od Judeja, prvo što im je uputio bilo je: "Mir vam."Gospod će vas nagraditi mirom ako se izmirite i okrenete Apsolutnom Dobru, a Apsolutno Dobro je Gospod Bog. On želi da mi imamo jednu božansku osobinu - smirenje je ta božanska osobina. Gde god smirenje caruje, bilo u porodici, bilo u društvu, ono iz sebe izvija mir i radost.
Treba da se opustiš. Ne uzimaj previše na sebe brige ovoga sveta, već čuvaj mir i živi sa Bogom. Neka ide kako ide...

Svako dobro i svako zlo potiče od misli, jer smo mi misleni aparat. Utičemo čak i na biljni svet, budući da i biljni svet ima nervni sistem. Svi očekuju mir, utehu, ljubav.

Pokajanje je izmena života. Potrebno je da čovek ode do sveštenika ili svog bližnjeg i da mu kaže šta mu remeti mir. Čim naši bližnji saučestvuju u našem stradanju mi dobijamo utehu i snagu.

Ako se mi okrenemo Izvoru Života, Gospod će nam dati snage da učvrstimo u sebi misli pune dobra, jer dobre misli, dobre želje, daju mir i utehu svuda. Moramo se ( misleno ) izmeniti.

Naše misli utiču ne samo na nas, nego na sve ono što nas okružuje. Moramo da upućujemo dobre misli. Gospod zapoveda da volimo svoje neprijatelje, ne zbog njih, nego zbog nas samih. Treba oprostiti sve od srca. Kada se oprosti sve od srca, sve je oprošteno. Mi smo (tada) saučesnici mira, tada mir čini radost i utehu svima oko nas. Svi osećaju naše misli mirne, tihe.

Kada je domaćin u kući opterećen brigama o porodici niko nema mira i pokoja od njegovih misli, čak ni mala deca u razvoju. Zato oni koji rukovode kućom treba da se predaju Gospodu, da Mu se mole, i da shvate da je Gospod svemoguć, da nas Gospod teši.

Moramo od srca sve oprostiti. Unutrašnji mir ne može da se sačuva dokle god naša savest nešto izobličava. Moramo umiriti savest. Treba svima oprostiti od srca. Bez toga nema unutrašnjeg mira.

Daće Gospod blagodat. To je božanska sila koja deluje svuda, a osobito u dušama koje traže Gospoda, Izvora Života. Mir Božiji se svuda seje.

U Starom Zavetu piše: "Sine, daj mi srce svoje." Gospod je jedina uteha i anđelima i Svetima i svima koji Ga traže. On je jedini Beskonačan.

"Profesor je rasejan. On je takav i takav!" Moli da Gospod da blagog anđela i profesoru i tebi. Ako zavoliš profesora, tako ćeš lako odgovarati i dobiti ocenu. Kada se profesor i učenik pomire, među njima više nema (mislenog) rata. 

Nema nam mira ako misleno ratujemo sa roditeljima. Duhovi zlobe gledaju da se mi po svaku cenu ogrešimo o roditelje. Tada oni stiču vlast nad nama, a mi mislimo da je neko drugi kriv. Mnogi to uvide, pa poprave misli. Ja uvek to kažem- neki prihvataju, a neki su suviše gordi. Što dajemo, to nam se vraća.

Sveti Oci kažu: "Sej ljubav, pa ćeš ljubav žnjeti. Sej mir, pa ćeš mir žnjeti." Nemoguće je da steknemo mir ako smo puni zavisti i zlobe. Ako se ne oslobodimo od te paklene osobine kako ćemo u večnost? Jedini je Gospod koji može da nas izmeni. Duh se vezuje mislima. Kakva nam je karakterna osobina ovde - takvi prelazimo u večnost.

Treba da smo mirni. Bolje je trpeti uvredu, nego naneti uvredu. Ako pretrpimo uvredu, Gospod će nam dati snagu i mir. Ako ne pretrpimo uvredu, savest nam neće dati mira. Savest je Božanski sud.

Mi možemo svašta raditi ali nećemo imati ni mira ni pokoja. Karakterna osobina ( ovde na zemlji ) je osnova za prelazak u večnost. Ako smo mirni i tihi idemo u red svetih i anđela. Njih je Gospod nagradio besplatnom blagodati i u tim dušama nema osobina ovoga sveta. Čovek može stalno da ga vređa, a on se ne vređa. Čovek može da ga izudara, a on se ne ljuti, jer je njegova duša rukovođena Svetim Duhom.

Pitali su Svetog Serafima Sarovskog: "Šta je cilj našeg života?" - "Vraćanje u naručje Oca Nebeskog."

Mi remetimo mir. Gospod nas ( tada ) ostavlja sa našim mislima - eto nam stradanja. Nema sile koja može da poruši milost Gospodnju. Zato mučenici nisu osećali stradanja, a ako su i osetili, utešio ih je tihi Gospod. Kada blagodat Svetog Duha ozari dušu - ona više ne oseća stradanja.

Posle Gospoda nemamo veće dobro od svojih roditelja. Gospod kaže: "Ja sam taj koji začinje plod u utrobi majke." Roditelji su oruđe u rukama Gospodnjim. Gospod blagosilja brak. Potrebno je vreme da se popuni (broj) onih pavših anđela koji su otišli sa satanom, a Bog je i za njih, duhove zlobe, Bog. Oni su visokointeligentna bića, ali za njih nema ni mira ni pokoja.

Mi moramo tražiti utehu od bližnjih budući da smo stvoreni, ograničeni vremenom i prostorom, i ne možemo da damo beskonačno, ali tražimo beskonačno. Tražimo mir beskonačni, radost beskonačnu - sve beskonačno. Ali naši najblizi ne mogu sve da nam pruže. Svi smo ograničeni i u stalnom smo ratu sa zlim mislima, jer su pali duhovi puni zlobe ( zli duhovi napadaju preko misli - ubacujući zle misli u čovekovu glavu ).

Gospod gleda da li mi od srca tražimo da nam On pomogne. Čujemo mnoge reči lepog primera života i kako treba uputiti bližnje da to rade. Ali, da li ćemo moći to da ostvarimo?

Vidimo osobu mirnu, tihu, sve prašta, sve trpi. Taj primer nam ostaje uvek jer i mi želimo to da steknemo. Kako? Okrenimo se ka Apsolutnom Dobru, srcem, mislima i celim svojim bićem. Sjedinimo se u apsolutnoj ljubavi sa svojim Stvoriteljem. Treba biti neprekidno u molitvi. Treba moliti Presvetu Majku, anđela i Svete ( da nas učvrste svojom zaštitom ) da Ga tako silno ljubimo, jer tada ćemo biti blaženi i ovde i u večnosti. Bog je Ljubav i Sreća koja ispunjava sve koji Ga traže.

Božija energija svuda deluje, a osobito u onim ljudima koji su se okrenuli ka Gospodu. Bog je Mir, Uteha i Radost svima. Zato vam želim mir i radost od Gospoda.

 

 

Komentari

Comment Icon Sjajno

Toliko smirenosti i toliko pameti. Čovek se promeni, postane bolji, čitajući i slušajući oca Tadeja.

Posted by: Sale at 2010/06/25, 11:41
Comment Icon

Mnogi ljudi koji nisu pobozni a citali su knjigu ,,kakve su ti misli takav ti je zivot,, rekli su mi da su tokom citanja te bogom nadahnute knjige osjecali nevjerovatan mir u dusi svojoj...
Slava Bogu!!!!

Posted by: David at 2010/11/16, 13:56
Comment Icon

Hvala bogu sto nam je dao oca Tadeja.

Posted by: Lidija at 2010/12/11, 05:53
Comment Icon

Slava Bogu za sve!

Posted by: Esperanza at 2011/05/08, 12:03
Comment Icon Beseda oca Tadeja

Najlepsi citati oca Tadeja

Posted by: Gorjana at 2011/07/19, 00:40
Comment Icon Otac Tadej

Слава Богу на свим светитељима знаним и незнаним које је дао,Отац Тадеј није био неки велики теолог, али ми је као духовник најомиљенији, па је тако подтврдио речи једног светитеља чијег имена немогу да се сетим а то је "Није толико битно знати о Богу, колико је битно имати бога у срцу!"

Posted by: марко at 2011/09/19, 11:00
Comment Icon smirenje

Zbilja neverovatna smirenost protekne u coveku kada cita ili slusa Oca Tadeja.

Posted by: suzana at 2011/11/19, 21:16
Comment Icon pravi put

kad god pozelis nesto pametno da procitas, da osetis mir i spokoj, seti se oca Tadeja!!!

Posted by: ivana at 2011/11/29, 01:25
Comment Icon BOG JE U NAMA

Lepo je sretati takve ljude poput oca Tadeja,Covek oseti duhovnu smirenost,

Posted by: jadranka vunduk at 2011/12/02, 15:33
Comment Icon Svetlost-Svetost

Hvala Bogu sto se nadjosmo u ovim smirenim i smernim stranicama. Bila bi prava sreca da se veronauka uvede kao osnovni predmet,jer u neko vreme kada smo mi rodjeni nismo imali uopste kontakt sa crkvom i svim ovim mislima (a ceo zivot samo osecamo i istrazujemo smisao postojanja)A deca sada slabo provode vremena i nisu uopste usmerena na pravi put.Hvala i daj Boze da Ljubav prema Bogu (i nasim bliznjima samim time)preplavi nase misli i nase bice usmeri pravim putem. Slava Bogu i Ocu Tadeju na smirenoscu kojoom nas preplavljuje !

Posted by: Jasmina at 2011/12/04, 14:21
Comment Icon mir u dusi i medju ljudima dobra volja

Svaki put kad osjetim da mi crnilo obuhvati dusu i da crv pocne da mi je nagriza, uzmem knjigu sa divnim izrekama ovog velikog svetitelja da se smirim. Da li smo mi uopste svjesni koliko smo srecni sto smo imali Oca Tadeja da nam ostavi riznicu djela i nauci nas kako da zivimo u haosu ovog zivota i ostanemo prisebni i mirni!? Slava Bogu!

Posted by: Snezana at 2011/12/14, 21:41
Comment Icon BOGU HVALA

Bogu hvala,dade nam duhovne ljude,da nas uce zivotu.Svi jurimo za materijalnim dobrima ovog sveta,a prava vradnost je u duhovnom bogatstvu.

Posted by: jaca at 2011/12/22, 15:08
Comment Icon Okean svetlosti

Kad budemo pronasli sebe a to je istina ,onda smo i nasli Boga a to je okean svetlosti.

Posted by: stevan at 2011/12/25, 20:25
Comment Icon

Neverovatan blagoslov prodire u mene citajuci i slusajuci oca Tadeja. Njegov lik, glas, oci... Ocaravajuce! Ispunjava srce takvim mirom, spokojem, radoscu...
Slava Mu!
Slava Gospodu Bogu!

Posted by: Ivana_Kg at 2012/01/19, 18:31
Comment Icon u ime oca i sina amin

hvala bogu
zaovakve sluge

Posted by: sluga bozija dragi at 2012/02/08, 19:04
Comment Icon jedini put

Kada mi je najteze potrazim pomoc oca Tadeja i nadjem smirenje koje traje .Slava Gospodu Bogu.Dugo sam lutala i Bog mi pokazao pravi put.

Posted by ;Dusica Ts at 2012/03/05

Posted by: Dusica at 2012/03/05, 10:20
Comment Icon Mir

Mir me obuzme kad citam besede Oca Tadeja, on i nezna koliko je zivota naslo mir citajuci njega,vecno mu hvala.....ucim se strpljenju....nadam se da ke mi bog uslisiti molitvu i izvesti na pravi put.

Posted by: Vesna at 2012/03/05, 17:10
Comment Icon

Hvala bogu sto nam je dao oca Tadeja.

Posted by: Milos at 2012/03/11, 13:34
Comment Icon

da imamo u svakom gradu po jednu ovakvu licnost, u zemlji bi bilo blagostanje. Hvala Bogu i ocu Tadeju na divnim mislima

Posted by: balsa djurovic at 2012/03/11, 16:07
Comment Icon Bogu hvala

Често читам ПОУКЕ СТАРЦА ТАДЕЈА и то ми много значи.

Posted by: Rada at 2012/03/16, 16:38
Comment Icon Blagodat

Toliko poučni i lekovito... Hvala Gospodu !!!

Posted by: Marta at 2012/03/18, 17:50
Comment Icon svetlost u našoj duši

Uvekj kada razgovaram na temu -misli iuticaj misli na naše zdravqe-ja citiram ovu neverovatno jedinstvenu pouku oca Tadeja.KUpite je dragi,pa je poklanjajte svima.

Posted by: srboljub at 2012/03/25, 13:44
Comment Icon LJUBAV I MIR

Boze dobri hvala ti , pa si nam dao ovako divne i pametne ljude . Hvala na ovim rijecima koje nas uce kako da napravimo svi zajedno jedan svijet, mira i ljubavi za nasu djecu i za nas .Hvala na ovim rijecima dobrote i ljepote .

Posted by: Seherezada Hadzihasanovic at 2012/03/28, 12:06
Comment Icon mir

hvala Boye od srca za ovako divnog svetitelj,zao mo je sto nisam ga upoznala ali pomocu njegovih reci nalazim mir u svom srcu i dusi.slava ocu Tadeju i slava tebi Boze nas. AMIN

Posted by: suzana at 2012/04/08, 00:26
Comment Icon ljubav

gospode evo nemam snage ostareo sam u zlu zlo samnom je ostarelo pa sad treba mnogo truda da se to iskoreni iz mene ali ti si silan i mocan nauci me da budem bezazlen prostodusan i smiren nagradi me bozanskim osobinama tvojim kao sto nagrdjujes tvije andjele i sve tvoje svete amin

Posted by: sinisa at 2012/04/20, 23:27
Comment Icon

У манастиру Витовници 28. априла 2012г. одржан је деветогодишњи парастос Оцу Тадеју. У присуству великог броја духовне деце из Београда и осталих места, парастос је служио јеромонах О. Лазар Ранковић

Posted by: Тома Јовановић at 2012/05/05, 22:39
Comment Icon smirenost

Covek sebe moze da promeni ka boljem, citajuci reci Oca Tadeja!
Slava mu!

Posted by: Marko at 2012/05/17, 02:08
Comment Icon JA

OTAC TADEJ NAM JE PRIMER PRAVOSLAVLJA U SVOJ SVOJOJ PUNOĆI BOŽIJEG BLAGOSLOVA I SADEJSTVA SA BOGOM I BOŽIJIM

Posted by: JA at 2012/05/30, 16:23
Comment Icon Jeza

Obuzme me jeza i osjetim opuštenost čitajući odlomke,hvala ocu Tadeju.

Posted by: Ranko at 2012/06/22, 13:33
Comment Icon asd

mamu va krivoslavnu

Posted by: serbinator at 2012/07/18, 03:15
Comment Icon mia

mnogo lep tekst.bas smiruje,zato je njegova knjiga jedna od najprodavanijih

Posted by: zoka at 2012/07/28, 15:24
Comment Icon

Treba da smo mirni. Bolje je trpeti uvredu, nego naneti uvredu. Ako pretrpimo uvredu, Gospod će nam dati snagu i mir. Ako ne pretrpimo uvredu, savest nam neće dati mira. Savest je Božanski sud.

Posted by: aaaaaaaaaaaaaaa at 2012/08/23, 13:36
Comment Icon

"Šta je cilj našeg života?" - "Vraćanje u naručje Oca Nebeskog."

Posted by: kkkkkkkkkkkk at 2012/08/23, 13:42
Comment Icon господ нас спасителј хвала му

има једна икона оца тадеја која миротоци бас у пределу устију,сто ѕнаци да је иѕ нјегових устију иѕлаѕила боѕја милост и истина која је нама усмерена.Слава Господу

Posted by: православац at 2012/08/29, 01:32
Comment Icon

СВАКИ НЕМИР КОЈИ БИХ ИМАО ЅБОГ РАЅНИХ СИТУАЦИЈА У ЅИВОТУ,ПОГОТОВО КАД БИ МЕ РАЅГНЕВИО НЕКО НЕПРАВЕДНО ,МОГАО САМ НАЦИ УТЕХУ И МИР САМО У НЈЕГОВИМ РЕЦИМА НАЈВИСЕ ,НЈЕГОВЕ РЕЦИ СУ ТАКО ЅИВЕ ДА СВЕ СТО НАС ЅАНИМА МОЅЕМО ДОБИТИ У РЕЦИМА КОЈЕ ЈЕ ОСТАВИО ИЅА СЕБЕ НАС ДРАГИ И бОЅЈИ СЛУГА СЛАВА МУ И ХВАЛА МУ

Posted by: православац at 2012/08/29, 01:37
Comment Icon

Slava ocu Tadeju.

Posted by: Milica at 2012/09/04, 21:54
Comment Icon Да ли је то све баш тако?

Просто не могу да верујем какве коментаре људи овде остављају. "Какве су ти мисли такав ти је живот?" Па какве су то наше српске мисли господо? Од косовског боја овој нацији не иде. Изгледа да ми нити верујемо у Бога нити су наше мисли добре. И пре Исуса Христа постојали су Срби. И пре Ћирила и Методија постојало је српско писмо готово идентично данашњем. И тада су људи живели без јудо-хришћанског лажног Бога Јахве и све је било много боље него данас. Али тада су Срби били многобошци а онда су им огњем и мачем наметнули хришћанство. Цакнули смо наше праве Богове и узели за Бога јеврејског Јахву. Од тада почињу сви наши проблеми. Отац Тадеј има мудре мисли које делују али не са вером у Јахву. Посебно не са вером у Христа. Он није наш, он је Јеврејин. И ја лично немам ништа против њега као Јевреја, али ће вам свако па и свештеник тзв. православне цркве рећи да свако треба да поштује своје родитеље. А ко су српски први родитељи? Свакако не јеврејски Јахва. Он је јеврејски и са Србима нема никакве везе. Исус је проглашен за сина Божијег на партијском сатанку у Цариграду. Дружина цара Константина је то учинила. И зато ако стварно хоћемо да овој земљи крене морамо престати да се молимо за јеврејског Јахву и успон Јевреја (јер нашом молитвом предајемо њима нашу енергију) и да се окренемо молитви српским Боговима. Који су то српски Богови? У књизи "УДАРАЦ РУСКИХ БОГОВА" све је лепо објашњено. Само што су ти Богови пре свега српски а онда и Богови свих Словена. И запамтите:"Докле год будемо предавали енергију туђем Богу нама добро бити неће".

Posted by: АНО - at 2013/03/02, 22:12
Comment Icon DAR OD BOGA

Što reći do čitajući knjigu - KAKVE SU TI MISLI TAKAV TI JE I ŽIVOT, sam osjetila toliki duševni mir.

Posted by: Ivanović Marija at 2014/11/11, 22:29
Comment Icon beseda

Posle one nase price.... procitaj

Posted by: sladjana kaplanovic at 2015/04/01, 10:31
Comment Icon jedan je Bog

Ne razumem,zar svaki narod treba da ima svog boga?Zar Bog nije jedan,jedini,koji je sve nas stvorio?U redu,svako veruje u ono sto hoce,u Isusa,Alaha,budu,zlatnu kravu...Ali mi,Srbi,mi smo HRISCANI,PRAVOSLAVCI,mi verujemo da je Isus nas i jedini Bog.Bog svima!I to sa predavanjem energije Jevrejima...

Posted by: Ivana at 2016/08/24, 17:27
Comment Icon
Posted by: igrice at 2020/03/18, 22:05
Comment Icon Ажурирање купатила
Posted by: Tyrewes at 2020/08/28, 10:50
Comment Icon when does erectile dysfunction start

cloroquin
chloroquin
antidepressant without erectile dysfunction
erectile help
who produces hydroxychloroquine win
what is hydrochlorothiazide
best erectile dysfunction natural remedies
what is plaquenil taken for
tadalafil 20 mg
tadalafil 30 mg
zithromax strengths
zithromax 250 mg

Posted by: Wilsontah at 2021/01/21, 19:55
Comment Icon Курс за Аутокаде
Posted by: Rustikempix at 2021/04/25, 11:24
Comment Icon Test, just a test

Hello. And Bye. http://xneolinks2.com

Posted by: AlvinCrifs at 2021/05/30, 14:41
Comment Icon Ротационные 4G прокси

Приватные мобильные прокси для Facebook динамические

Posted by: Kejed at 2021/06/14, 20:03
Comment Icon Мобильные прокси Казань
Posted by: Kejed at 2021/06/15, 22:20
Comment Icon lte прокси в Казани

Приватные мобильные прокси для Instagram ротационные, динамические

Posted by: Kejed at 2021/06/25, 15:25
Comment Icon Мобильные прокси Казань

Динамические lte прокси в Казани от PROXYSPACE

Posted by: Kejed at 2021/06/26, 06:17
Comment Icon 4g прокси

Ротационные мобильные 4g прокси в Казани от компании PROXYSPACE

Posted by: Kejed at 2021/06/26, 18:02
Comment Icon Промокод 1xbet при регистрации на сегодня

Получите промокод 1xbet при регистрации на сегодня и действительный на весь 2021 год только для вас. Можете скопировать данный промокод 1хбет у нас на сайте прямо сейчас.

Posted by: Stevenduh at 2021/07/31, 16:29
Comment Icon 1xbet promosyon kodu

En sevdiginiz yuvalarda oynamak. Tum oyunlar modern cihazlar ve Internet en yeni surumleri icin optimize edilmistir. 1xbet’te verilen en iyi 1xbet promosyon kodu 1xbet promosyon kodu

Posted by: Stevenduh at 2021/07/31, 22:19
Comment Icon Действующий Промо Код 1xBet на Ставку

Промо-код хБет на 2021 перейти на сайт

Posted by: Stevenduh at 2021/08/02, 16:04
Comment Icon Новый Промо-код 1 Икс Бет на Ставку

Надежный Промокод хБет на Сегодня перейти на сайт

Posted by: Ptevenduh at 2021/08/03, 01:19
Comment Icon Свежий Промокод 1 xBet для Регистрации

Горячий Промо Код 1x Bet на Ставку перейти на сайт

Posted by: Ptevenduh at 2021/08/03, 09:31
Comment Icon Актуальный Промо-код Один Икс Бет для Регистрации

Рабочий Промокод xBet на Фрибет перейти на сайт

Posted by: Ptevenduh at 2021/08/03, 11:48
Comment Icon Безграничный Промо-код Один Икс Бет при Регистрации

Надежный Промокод 1xBet 2021 перейти на сайт

Posted by: Ptevenduh at 2021/08/03, 16:12
Comment Icon Новый Промо-код Один Икс Бет на 2021 год

Горячий Промо Код 1 Икс Бет на Сегодня перейти на сайт

Posted by: Ptevenduh at 2021/08/03, 23:38
Comment Icon Официальный Промо-код 1 xBet при Регистрации

Бонусный Промо-код 1xBet для Регистрации Промокод 1XBet При Регистрации На Сегодня

Posted by: Ptevenduh at 2021/08/04, 08:53
Comment Icon 1xbetbd Promo Code

Cod Promotional 1XBET go to the site

Posted by: Ptevenduh at 2021/08/04, 18:13
Comment Icon 1XBET App Code

1XBET Promo Code Free go to the site

Posted by: Ptevenduh at 2021/08/04, 20:37
Comment Icon 1XBET Dstv Promo Code

1XBET Promo Code Registration go to the site

Posted by: Ptevenduh at 2021/08/05, 07:39
Comment Icon 1XBET Promo Code Meaning

1XBET Promo Code For Registration go to the site

Posted by: Ptevenduh at 2021/08/05, 14:08
Comment Icon Официальный Промо-код хБет 2021

Горячий Промокод 1x Bet 2021 перейти на сайт: nike-oil

Posted by: Ptevenduh at 2021/08/05, 22:03
Comment Icon Безграничный Промо-код Один Икс Бет при Регистрации

Горячий Промо-код 1 хБет на Ставку перейти на сайт: whitestudios

Posted by: Ptevenduh at 2021/08/06, 02:52
Comment Icon Бонусный Промо-код 1x 2021

Промокод 1 xBet на 2021 перейти на сайт: balkonstroi

Posted by: Ptevenduh at 2021/08/06, 07:44
Comment Icon Безграничный Промо-код 1х Бет на 2021

Безграничный Промокод 1xBet при Регистрации перейти на сайт: sdkrussia

Posted by: Ptevenduh at 2021/08/06, 09:56
Comment Icon Новый Промо-код 1x на 2021

Новый Промо-код 1xBet на Фрибет перейти на сайт: carina-e

Posted by: Ptevenduh at 2021/08/06, 15:47
Comment Icon Официальный Промо-код 1xBet при Регистрации

Официальный Промо Код 1 Икс Бет на Бесплатную Ставку перейти на сайт: webmineral

Posted by: Ptevenduh at 2021/08/07, 02:09
Comment Icon Безграничный Промо-код 1xBet для Регистрации

Действующий Промокод 1xBet на 2021 год перейти на сайт: agrosemfond

Posted by: Ptevenduh at 2021/08/07, 07:05
Comment Icon Новый Промо Код 1xBet на Ставку

Бесплатный Промокод Икс Бет при Регистрации перейти на сайт: whitestudios

Posted by: Ptevenduh at 2021/08/07, 12:06
Comment Icon Горячий Промокод Икс Бет для Регистрации

Свежий Промокод хБет 2021 перейти на сайт: doma-donetsk

Posted by: Ptevenduh at 2021/08/07, 14:41
Comment Icon Горячий Промокод хБет на Бесплатную Ставку

Свежий Промо-код 1 Икс Бет для Регистрации перейти на сайт: ruscircus

Posted by: Ptevenduh at 2021/08/07, 17:14
Comment Icon Рабочий Промокод xBet при Регистрации

Безграничный Промокод 1xBet на Бесплатную Ставку перейти на сайт: nonnagrishaeva

Posted by: Ptevenduh at 2021/08/07, 19:47
Comment Icon Новый Промо Код 1 хБет на Бесплатную Ставку

Безграничный Промо Код 1 хБет для Регистрации перейти на сайт: tech-inform24

Posted by: Ptevenduh at 2021/08/07, 22:13
Comment Icon Актуальный Промо Код 1 xBet для Регистрации

Свежий Промокод Один Икс Бет для Регистрации перейти на сайт: spbsseu

Posted by: Ptevenduh at 2021/08/08, 00:41
Comment Icon Рабочий Промокод 1 хБет на Ставку

Горячий Промокод 1 Икс Бет 2021 перейти на сайт: samodelnaya

Posted by: Ptevenduh at 2021/08/08, 08:26
Comment Icon Бонусный Промокод 1 Икс Бет на Ставку

Рабочий Промо-код 1x Bet на Бесплатную Ставку перейти на сайт: reventrus

Posted by: Ptevenduh at 2021/08/08, 11:01
Comment Icon Промо Код 1хБет на Сегодня

Актуальный Промо-код Один Икс Бет на 2021 год перейти на сайт: burnovoding

Posted by: Ptevenduh at 2021/08/08, 13:33
Comment Icon Новый Промокод 1x на Сегодня

Бесплатный Промо-код 1х Бет для Регистрации перейти на сайт: activ

Posted by: Ptevenduh at 2021/08/08, 19:11
Comment Icon Бонусный Промо-код 1xBet на Бесплатную Ставку

Горячий Промокод 1 Икс Бет на Ставку промокод для один икс бет

Posted by: Ptevenduh at 2021/08/09, 01:01
Comment Icon Бонусный Промо-код 1 xBet на Бесплатную Ставку

Бесплатный Промокод 1хБет на Фрибет 1 икс бет промокод

Posted by: Ptevenduh at 2021/08/09, 03:41
Comment Icon Промокод 1 Икс Бет на 2021

Официальный Промокод 1x на 2021 промокоды на 1хбет на сегодня

Posted by: Ptevenduh at 2021/08/09, 08:57
Comment Icon Действующий Промо-код 1x на Ставку

Официальный Промокод 1 Икс Бет на 2021 год промокоды на 1хбет на сегодня

Posted by: Ptevenduh at 2021/08/09, 11:37
Comment Icon Бонусный Промо Код Один Икс Бет на Бесплатную Ставку

Надежный Промо Код 1 Икс Бет на Сегодня промокод икс бет

Posted by: Ptevenduh at 2021/08/09, 14:01
Comment Icon Видео секс чат пар

Лучший вебкам сайт представляет секс видеочат с голыми моделями Смотри БЕСПЛАТНО и без регистрации. 4000+ вебкам моделей и парочек готовы общаться. http://rt.ruletka18.com

Posted by: SeXtevenduh at 2021/08/12, 00:10
Comment Icon Секс чат 18

Виртуальный секс видеочат по вебке дает возможность смотреть и участвовать в онлайн шоу. Если тебе 18+, ты тоже сможешь принять в нем участие. http://rt.ruletka18.com

Posted by: SeXtevenduh at 2021/08/12, 02:34
Comment Icon Секс рулетка чат онлайн

Бесплатный секс-чат с вебкам-девушками. Тысячи самых красивых девушек со всех уголков Сексуальные девушки в бесплатном XXX-чате. Добро пожаловать в бесплатный секс-чат на. http://rt.chat-ruletka-18.com

Posted by: SeXtevenduh at 2021/08/12, 07:28
Comment Icon Промокод Melbet при регистрации

Промокод мелбет на сегодня https://t1p.de/73j8

Posted by: Melaevenduh at 2021/08/13, 03:08
Comment Icon Промокод мелбет 2021
Posted by: Melaevenduh at 2021/08/14, 02:14
Comment Icon Как Ввести Промокод В Betwinner
Posted by: Melaevenduh at 2021/08/15, 01:53
Comment Icon Промокод Betwinner На Сегодня
Posted by: Melaevenduh at 2021/08/15, 04:48
Comment Icon Промокод Бетвиннер На Сегодня При Регистрации

Промокоды Бетвиннер 2021 http://tssz.ru/includes/photo/betwinner_promokod_2019.html

Posted by: Melaevenduh at 2021/08/15, 07:37
Comment Icon Бк Бетвиннер Промокод

Бетвиннер Бонус При Регистрации https://salskselmash.ru/files/pages/?betvinner_promokod_pri_registracii_2020.html

Posted by: Melaevenduh at 2021/08/15, 10:40
Comment Icon Бк Бетвиннер Промокод
Posted by: Melaevenduh at 2021/08/15, 13:48
Comment Icon Как В Бетвиннер Ввести Промокод
Posted by: Melaevenduh at 2021/08/16, 10:37
Comment Icon Бетвиннер Официальный Сайт Промокод
Posted by: Melaevenduh at 2021/08/16, 13:38
Comment Icon Промо Код Бетвиннер
Posted by: Melaevenduh at 2021/08/16, 16:46
Comment Icon Промокод Для Ставки Бетвиннер

Промокод Бетвиннер 2021 При Регистрации http://www.vpkindustrial.ru/sxd/pgs/betwinner_proomokod_na_registraciu_s_bonusom_25000_rubley.html

Posted by: Melaevenduh at 2021/08/16, 19:42
Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu